Japanreis 2014 DAG 3

Dag 3

Vandaag was het een relax dag, om 9 uur na het ontbijt hebben wij en onze collega’s die deze week met ons in de auto zitten ons klaar gemaakt om beide eerder vermelde koishows te bezoeken. Als eerste zijn wij naar de Oyija koi show geweest.

Dit betreft een kleine 1 daagse koishow waar verschillende kwekers met elkaar wedijveren wie de beste koi heeft.

Vandaag was dit anders als normaal; de winnaar was een Kohaku gekweekt door Torazo. Een min puntje aan deze Kohaku ( althans in onze ogen, maar niet in die van de kwekers en jury) was dat deze een shimi spot had.

Aangezien het in oktober 2014 10 jaar geleden is dat de grote Chuetsu aardbeving huis hield in het Niigata gebied was de winnaar een vis die nu 10 jaar oud is. Dit om de aardbeving te herinneren moest deze dus gewoon winnen en kreeg deze Kohaku dus ook de titel Grand Champion .

 

Hierna zijn wij met Rob en Jeroen van Ornafish op pad gegaan naar de volgende koishow in Nagaoke.

 

 

Nagaoka Koishow Koicentrum Zaanstad

 

Onderweg had Rob een afspraak gemaakt om bij Torazo wat foto’s te maken , dus zo gezegd , zo gedaan. Komen wij eraan wordt er ook een bus Aziaten leeggeveegd  je snapt het al , veel te druk om foto’s te kunnen maken. Na het maken van een nieuwe afspraak voor later deze week zijn wij verder gereden naar de Nagaoke koi show

De Nagaoke koi show is ook een één daagse koishow , echter wel groter dan die in Oyija.

Hier ook de Grand Champion een Kohaku , spat zuiver en dik beni erop , gekweekt door de Kohaku specialist Nogami.

Kohaku Koicentrum Zaanstad

Op de koishow was de mogelijkheid wat te eten , dus een goed gevulde soep en wat rijst gegeten ( het eten lag wel lekker stevig op de maag ;-) )

Na een volledig rondje langs alle vats gelopen te hebben stelde Rob en Jeroen voor nog even voor een zoekopdracht naar Marusei te gaan , of hier bezwaar tegen was . Nou niet dus, rijden met die bak !

Bij Marusei uitgebreid de bakken geïnspecteerd en een bakkie koffie gedronken.

Rond 4 uur waren wij terug in het hotel , en de traditie is eerst met een flesje sap of koffie even napraten en wachten op de andere hotel gasten om zo achter hun dag belevenissen te komen.

Nu gaan wij ons opmaken om een lekkere maaltijd te nuttigen en kennis te maken met de overige mensen die vandaag zijn aangekomen in het hotel.

Morgen zal de dag om half 7 aanvangen met een ontbijtje om op tijd klaar te zitten voor een nieuwe dag met koiavonturen, waar het zoeken naar de gewenste kwaliteit koi prioriteit zal zijn.

Als u nog wensen heeft , mail Nico uw wens, en Nico gaat ook voor u op pad.

Nico en Louis

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube