Dag 4 japan reis Koicentrum Zaanstad april 2016

Dag 4 Dinsdag 5 April.
Vanmorgen konden we de wekker een half uurtje later als normaal zetten , om 9 uur werden wij namelijk verwacht bij Choguro waarwij gisteren een afspraak hebben gemaakt om tosai mix te kunnen handpicken. Toen wij klokslag 9 uur ter plaatse waren lag alles al klaar voor de handpick van Nico san.
koicentrum zaanstad Choguro Uiteindelijk na ruim een uur nadat Nico van de hele bak alle vissen stuk voor stuk bekeken had zijn er 65 vissen overgebleven die aan de eisen van Nico voldenen en een pekje in de Koicentrum Zaanstad gaan krijgen. Deze mix is heel breed , o.a Platinum,doitsu platinum , Kujaku ,hariwake en kumunryu.

Choguro mix
Hierna nog even in het koihuis kijken waar normaliter de nisai Platinum zwemt en tot onze verbazing zwommen hier nog Nisai Platinum . Hup schepnet ter hand genomen en daar ging Nico san weer , er werden 8 Platinums van 35 cm uitgeselecteerd en allemaal vrouwelijk ! Wees er dus snel bij als u nog op zoek bent naar een mooie platinum ! Zo deze rotklus zat er ook weer op en verder ging het weer met onze gids Jeroen.
Choguro nico

Onderweg besloot jeroen even te stoppen bij Maruhiro om even snel te kijken wat die nog had zwemmen en wat denk je : net een nieuwe lading gelost in zijn vishuis. Snel een afspraak gemaakt met Maruhiro san om in de middag nog langs te kunnen komen.(Er lopen nog steeds een paar chinezen rond en we gunnen hun veel, maar niet de eerste keus in de nieuwe oogst van Maruhiro.) Snel verder en langs bij Shinoda en Miyaishi , hier gekeken maar niks naar de zin van Nico te vinden . Dan maar langs de 7/11 en een snelle hap gepakt en op naar Maruhiro , wel iets te vroeg maar ja. Hier zijn wij vast het kiohuis ingelopen em de bakken aan een nauwkeurige inspectie te onderwerpen. Ja hoor, hier zou geschept gaan worden ! Nou zijn goede zuivere Ki Utsuris schaars en jawel, daar zwommen ze. Eerst maar alle Ki utsuri s in een bowl gevangen en toen er een stuk of 8 in zaten was er geen enkele in de bak meer te bekennen.

Koicentrum Zaanstad

Koicentrum Zaanstad


Nico heeft toen eerst hier de beste van uitgeselecteerd en de mindere terug gezet. Vervolgens deze box moeten aanvullen tot 8 stuks met sanke en hi utsuri , allen 35 cm . Maar ja bij Bart smit pakt het ook wel eens anders uit als gepland dus deze keer bij Maruhiro was dat ook het geval. In de opvolgende bak zagen we een Kogane ochiba zwemmen en in een opwelling in een bowl gezet. Resultaat , een sanke eruit de de kogane ochiba krijgt ook een enkele reis Nederland ! Intussen liep de dag op eeen eind en werd ons een kop koffie aangeboden welke we uit beleefdheid niet af konden slaan. Maar ja van het een komt het ander en het verhaal kreeg een vervolg. Echter zolang dit nog niet definitief is kunnen wij hier nog niks over zeggen en zodra dit wel kan zullen wij dit laten weten. Ondertussen is het hier 8 uur in de avond, echter wij willen de door Nico san geselecteerde vissen aan u laten zien omdat wij hier heel erg blij mee zijn en met een tevreden gevoel de dag hebben afgesloten. (foto’s zie onze facebook) Heeft u interesse in een van de getoonde vissen , laat het Nico zo snel mogelijk weten zodat hij zijn nieuwe oogst verder kan aanvullen. Volg Koicentrum zaanstad met korte impressies op Facebook of lees het uitgebreide verslag hier op de website. Nu gaan wij ons opknappen en dan onze magen vullen , want alleen op een snack van 7/11 kan je niet lopen.
snelle hap

Tot morgen Nico en Louis

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube